Dzisiaj jest: 13 Grudzień 2017    |    Imieniny obchodzą: Łucja, Otylia, Eugeniusz

Kalendarz

grudzień 2017
N P W Ś C Pt S
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Newsletter



Wiadomość HTML?

Sonda

Czy portal www.ofszlaksobieskiego.pl spełnia Państwa oczekiwania?

Dodaj nową odpowiedź!
3 możliwych do oddania głosów

jVS by www.joomess.de.

odwiedziny:odwiedziny:2932379

Rewaloryzacja Rynku II z przyległymi ulicami na Starym Mieście i kamienicy przy ulicy Rynek II 19 w Łęcznej

Wielkość tekstu:

W ramach projektu Gmina Łęczna jako inwestycję kluczową wskazała rewaloryzację Rynku II z przyległymi ulicami na Starym Mieście w Łęcznej.Przygotowano kompletne dokumentacje projektowe dla dwóch inwestycji. Pierwsza dotyczy zagospodarowania przestrzeni Rynku II wraz z przyległymi ulicami. Druga inwestycja dotyczy rewaloryzacji kamienicy przy ulicy Rynek II 19 usytuowanej w południowo-wschodniej pierzei rynku.

REWALORYZACJA RYNKU II W ŁĘCZNEJ Z PRZYLEGŁYMI ULICAMI

Największy plac miejski Rynek II zaplanowano z przeznaczeniem na miejsce dla imprez okolicznościowych, festynów, koncertów itp. Jednocześnie zaprojektowano przyległe do Rynku II ulice. Łącznie zaprojektowano 44 tys. m2 nawierzchni. Przy ulicy 11 listopada zaplanowano utworzenie skweru miejskiego.

Na głównej osi widokowej Starego Miasta zaprojektowano kładkę dla pieszych o długości 78 m nad skwerem miejskim i ulicą Lubelską.

W ulicach zaplanowano budowę kanalizacji deszczowej: 792 m kanałów i 186 m przykanalików. Przy placach i ulicach zaprojektowano oświetlenie drogowe i iluminację placu oraz podświetlenie kładki nad ulicą Lubelską. Zastosowano klasyczne oprawy.

Zaplanowano dalszą rozbudowę sieci monitoringu miejskiego o kolejne 7 kamer oraz rozbudowę istniejącego centrum monitoringu.

Koszt rewaloryzacji Rynku II: 16 mln zł.        

REWALORYZACJA KAMIENICY PRZY ULICY RYNEK II 19

Kamienica z połowy XIX wieku usytuowana w południowo-wschodniej pierzei Rynku II. Obecnie jest nieużytkowana z powodu złego stanu technicznego.Ze względu na stan techniczny oraz koszt budynek zostanie rozebrany i odtworzony.

Zaprojektowano podpiwniczony budynek piętrowy z poddaszem użytkowym. Na parterze przewidziano 3 lokale usługowe z własnym zapleczem, na piętrze 5 mieszkań socjalnych i 2 mieszkania na poddaszu. Łączna powierzchnia użytkowa budynku wynosi 669 m2.

 Jako źródło ciepła zastosowano konwencjonalny piec gazowy, źródłem ciepłej wody będą panele solarne (9 kolektorów).

Materiały promocyjne

Tu wkrótce pojawią się materiały promocyjne

Na skróty